Som frivillig på et Røde Kors’ asylcenter kan du være til at skabe en masse aktiviteter sammen med asylansøgerne. 900 frivillige har deres gang på Røde Kors' asylcentre - og vi kan altid bruge flere.

Her kan du læse nogle eksempler på aktiviteter, du som frivillig kan være med til at lave:

Nye færdigheder i et nyt samfund

Nye færdigheder handler om alt det, vi som danskere tager for givet: at tale dansk, at bruge offentlig transport, at gå på biblioteket eller at kunne cykle.  

Sociale aktiviteter

Her er det sociale samvær i fokus: at drikke en kop kaffe, lave mad, at gå tur, at holde en fest eller at tage på udflugter, som fx en tur i skoven eller til det lokale bibliotek. Aktiviteterne arrangeres sammen med både beboere, frivillige og ansatte.

Værksteder

På mange centre findes der værksteder, hvor beboerne får mulighed for at bruge deres hænder og kreativitet. Der er blandt andet syværksteder, hvor frivillige og asylansøgere syr tøj sammen.

Der er også brug for frivillige kræfter til cykelværksteder, hvor beboerne sammen med frivillige istandsætter cykler.

Børn og unge

Som frivillig for børn og unge får du mulighed for at tage børnene med på udflugter, hjælpe dem med deres lektier og holde hyggelige og festlige arrangementer. Aktiviteterne hjælper børnene og deres familier med at få en god hverdag.

Outlets på centrene

Flere asylcentre har outlets, hvor asylansøgerne for små beløb kan købe legetøj eller tøj. Her er der brug for frivillige, der hjælper med at ordne og sortere og sælge til beboerne.

Sport og spil

De frivillige har løbehold, fodboldhold, cykelhold og andre fysiske aktiviteter med asylansøgerne. 

Hjernegymnastik udøves også bl.a. gennem skakturneringer.

På tomandshånd

Der er også mulighed for at være mere på tomandshånd med en asylansøger. Fx kan du blive besøgsven til en asylansøger, der er over 18 år, eller du kan som ledsager hjælpe dem med at finde rundt i lokalområdet, hvis de har ærinder.

Tilmeld dig informationsmøde her

På informationsmødet vil du blive introduceret til det enkelte center, de frivillige aktiviteter og til, hvad vi forventer af dig som frivillig. 

Deltagelse i et informationsmøde er starten på dit frivillige engagement på et asylcenter.

Du kan også tage direkte kontakt til en frivillighedskoordinator i dit område, som kan hjælpe dig med at finde en opgave, der passer til dig.

 

KONTAKT EN FRIVILLIGHEDSKOORDINATOR

For at blive frivillig er det bedst at skrive direkte til den frivillighedskoordinator der er tilknyttet det center, du gerne vil være frivillig på.

 

Berit Sommer
beso@redcross.dk
Hjemrejsecenter Avnstrup

Tanja Karsten
tja@redcross.dk
Udrejsecenter Sjælsmark
Modtagecenter Sandholm

Solvej Magdalena Stokholm
sms@redcross.dk
Center Jelling, Thyregod og Sandvad
Udrejsecenter Kærshovedgård

 

Hvis du har en mere overordnet henvendelse eller er i tvivl om, hvor eller hvordan du vil være frivillig, så skriv til asylfrivillig@rodekors.dk

TILMELD INFORMATIONSMØDE

Tilmeld dig nedenfor – og husk at vælge, hvilket asylcenter, du vil til informationsmøde på, samt hvilken dato. Tryk på feltet under centeret, så kommer de mulige datoer frem. 

Navn

Du bedes tilmelde dig informationsmødet senest to dage før.

Rød Kors Asylcentre