Hjem til Dig

Projektet 'Hjem til Dig' er et Røde Kors-tilbud til unge, der ikke har en fast base (de er fx sofasovere eller unge fra konfliktfyldte hjem). I Hjem til Dig får de mulighed for at komme hjem til en frivillig vært/værtsfamilie i 3-6 måneder samt få en unge-mentor i et års tid gennem Ungdommens Røde Kors. Projektet skaber rammer for, at den unge møder et stabilt netværk og kommer ind i nye fællesskaber samt får mulighed for at få den ro og det overskud og den støtte, de mangler for at kunne komme godt videre.

Hjem til Dig er i Roskilde, Aarhus og København, og vi søger nu frivillige værter/værtsfamilier, som gerne vil åbne deres hjem op for en ung, der mangler en stabil base i en mindre periode. 

Som vært skal du have lyst til at inddrage den unge i hjemmets hverdag, og har mod på at støtte den unge og være med til at hjælpe ham/hende godt videre. 

De unge vi møder er søde unge mennesker, der har brug for lidt ekstra støtte og netværk. De er mellem 18 og 29 år, og en ansat i Røde Kors har haft samtaler med den unge og sørger for, at der er et godt match mellem dig/dig og din familie og den unge.

For mange unge kan dét at få en stabil base være netop det skridt, der fører til, at de kommer godt i gang med voksenlivet.

Som vært skal du være fyldt 30 år, være bosiddende i København, Aarhus eller Roskilde Kommune, og have et ekstra værelse til rådighed for en ung i en periode på mellem 3-6 måneder.

Du vil blive kompenseret for ekstra udgifter til kost. 

Skriv til os, så ringer vi dig/jer op og vi kan tage uforpligtende snak om Hjem til Dig og mulighederne for at blive vært.

Hjem til Dig er et samarbejde mellem Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle alliancen. Projektet som løber over tre år er finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors. 

Vil du vide mere om Hjem til dig, og om unge og hjemløshed, kan du læse mere på Hjem Til Alle Alliancens hjemmeside her.

Vil du gerne henvise en ung til Hjem til Dig?
Hvis du gerne vil henvise en ung til initiativet Hjem til Dig, så skriv en mail til hjemtildig@rodekors.dk, og vi svarer dig hurtigst muligt.

Cathrine 00:30

Bliv frivillig

Fornavn
Efternavn

Oversigten viser de kommuner, hvor vi mangler frivillige

Er du/I:

Andre oplysninger:

Vælg hvor du/I har hørt om Hjem til dig?
2:21 minutes Bliv vært