Bliv mentor for en løsladt

Mange løsladte oplever tiden før, under og efter løsladelse som kaotisk. Som frivillig mentor kan du vise vej i kaos. Du kan hjælpe med at finde fodfæste på løsladelsesdagen og de første dage efter, hvor mange praktiske ting skal falde på plads, du kan støtte op om job- og boligsøgning og være en tillidsfuld sparringspartner og følgeven til nye netværk i månederne efter løsladelse. 

Hvad skal jeg lave?

Du matches med en anden mentor. I besøger den indsatte under de sidste måneders afsoning, støtter ham eller hende med overblik i dagene omkring løsladelse og i forhold til sociale og praktiske forhold op til et år efter løsladelse. 

Hvad får jeg ud af det?

Du gør en forskel for et menneske, som har stor brug for din støtte til at vende tilbage til et liv uden for fængslet. Du tilbydes at deltage i kurser og erfaringsmøder med andre frivillige, og du bliver en del af et større netværk af frivillige i Røde Kors.

Hvor lang tid tager det?

Du skal regne med at bruge 3-5 timer om ugen og være indstillet på, at intensiteten kan variere meget. Der skal påregnes kortere eller længere rejsetid i forbindelse med besøg i fængslet.

Hvilke krav stilles til dig som frivillig?

  • Du skal bo i eller omkring Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Fredericia, Kolding, København, Odense eller Vejle 
  • Du skal være moden og livserfaren, minimum 25 år
  • Du skal være stabil og indstillet på at føre en mentorrelation på ca. 15 måneder helt til dørs
  • Du skal være god til menneskelige relationer - og din faglighed må gerne være en gevinst for løsladte
  • Du skal kunne sikkerhedsgodkendes af Direktoratet for Kriminalforsorgen

BLIV FRIVILLIG - SKRIV TIL OS

Navn
Adresse
Vælg køn
Hvilke aktiviteter er du interesseret i?