Styrk verdens piger

Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. I Danmark tager vi det for givet; det er en kulturel selvfølge. Men andre steder i verden er virkeligheden ikke for børn - og slet ikke for piger. Tænk på Nepal. Tænk på Nigeria. Columbia. Madagaskar. Mali. Bangladesh. Benin.

Her er mishandling og overgreb hverdag for alt for mange piger. De bliver handlet som prostituerede og holdt som husslaver. De bliver overfaldet og voldtaget, når de henter vand. De bliver tvunget til at slå ihjel som børnesoldater. De bliver giftet væk til mænd, der kunne være deres fædre. De bliver mødre, mens de selv er børn.

Med 12 projekter i 12 lande på tre kontinenter sætter Danmarks Indsamling 2019 fokus på de piger rundt om i verden, som har brug for vores hjælp. Vi gør det, fordi tryghed er en børneret. Fordi alle piger har ret til at bestemme over deres egen krop. Fordi lægehjælp redder liv. Fordi uddannelse skaber handlekraft. Og fordi vi ved, at en investering i en pige løfter hele hendes familie og det samfund, hun er en del af.

Vær med i Danmarks Indsamling og styrk verdens udsatte piger. Dit bidrag skaber muligheder og håb. For pigerne. Og for verden.

Vores projekt

De penge, vi får fra Danmarks Indsamling 2019, går i år til pigerne i flygtningelejren Cox’s Bazar. Røde Kors vil skabe trygge rammer for de udsatte piger og giver dem håb for en bedre fremtid.

 

Læs mere om projektet her

 

Danmarks indsamling logo

 

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs 17 globale verdensmål. Siden 2007 har danskerne med Danmarks Indsamling bidraget med mere end 957 millioner kroner, og hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse. I 2018 samlede danskerne 78 mio. kroner ind under temaet ’Hjælp børn uden hjem”.

De 12 deltagende organisationer er: PlanBørnefonden, Oxfam IBIS, CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, UNICEF, SOS-Børnebyerne, og Røde Kors. Desuden kan 10 % af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.