Julehjælp

Alle børn skal have en god jul

Du kender godt følelsen. Følelsen af at være udenfor. Følelsen af ikke at være en del af et fællesskab. Måske husker du den, fra du var barn. Fra du var ung. Eller måske kender du følelsen af at stå uden for et fællesskab som voksen.

Røde Kors hjælper tusindvis af udsatte børnefamilier til at få en god jul med julehjælp.
Intet barn skal føle sig udenfor. Slet ikke i julen.

Hvad er Røde Kors' julehjælp?

Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børn og deres forældre. Julehjælpen består typisk af et gavekort på 800 kr. til Coop eller en en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene. På den måde får både børn og voksne en juleaften, som de fleste andre familier. 

Det er vores lokalafdelinger rundt om i landet, der uddeler julehjælpen. Som supplement indgår vores lokale afdelinger også ofte aftaler med lokale forretningsdrivende, så familierne får et juletræ eller sponsorerede julegaver med.

193 af Røde Kors' 206 afdelinger uddeler julehjælp, hvilket gør Røde Kors' julehjælp til den mest landsdækkende uddeling. Vi samarbejder så vidt muligt med kommunerne, når vi skal udvælge, hvilke familier der skal modtage julehjælpen.

Det betyder rigtig meget at få en håndsrækning her i julen. Julehjælp betyder, at jeg kan slippe bekymringerne for en stund, og det er jeg så taknemmelig for.

Efterspørgslen på julehjælp til udsatte familier vokser

I 2017 gav vi julehjælp til 11.000 familier, og behovet stiger år for år. I årene 2010-2017 har vi set en stigning på mere end 525 procent. Derfor er danskernes støtte er mere vigtig end nogensinde. 

Julehjælpen er en døråbner 

Giver du julehjælp til en sårbar familie, støtter du ikke kun familien i julen. Når julen er slut, inviterer vi børnefamilierne indenfor og tilbyder dem den hjælp og støtte, de har brug for, så de får mere overskud i hverdagen. Vi hjælper bl.a. familierne til at danne netværk og til at finde vej i det offentlige system. Vi inviterer børnene på ferielejre, hjælper dem med lektierne og giver tilskud til, at de kan få en god og aktiv fritid på lige fod med andre børn. I 2017 deltog over 4500 børn over hele landet i vores aktiviteter.

11.000 familier har fået julehjælp

I december 2017 uddelte Røde Kors julehjælp til knapt 11.000 familier i Danmark. Det er en stigning på 10% ift. 2016. Julehjælpen er ikke blot en god juleaften. For os er det en døråbner til familierne, der bliver inviteret indenfor i vores familienetværk og får tilbudt hjælp og støtte resten af året også. Tak til alle jer, der støtter julehjælpen! 

 

Udvikling i julehjælp fordelt pr. år - Røde Kors

 

julehjælp familie juleaften

 

 

Røde Kors - Julehjælp 1:10

Følelsen af at være udenfor

Du kender godt følelsen. Følelsen af at være udenfor. Følelsen af ikke at være en del af et fællesskab. Måske husker du den, fra du var barn. Fra du var ung. Eller måske kender du følelsen af at stå uden for et fællesskab som voksen.

Den følelse står flere tusinde børn med i julen. Det eneste, børn gerne vil, er at være med i fællesskaber i skolegården, på fritidshjemmet, til fodbold og til gymnastik. Ingen har lyst til at føle sig ekskluderet. Men det er der mange børn, der gør. Især i julen.

Mange af de børn, vi møder, fortæller os, hvordan maven begynder at krølle sig sammen, når kalenderen viser 1. december. For der er hverken råd til julekalender, julegave eller juleand. Det kan være sårbart for et barn at møde klassekammeraterne efter juleferien, når snakken i frikvarteret falder på gaver og juletræ.

Røde Kors hjælper tusindvis af udsatte børnefamilier til at få en god jul med julehjælp. Intet barn skal føle sig udenfor. Slet ikke i julen.

Spørgsmål om julehjælp 2018?

Vi har samlet oftest stillede spørgsmål om julehjælp i en lille FAQ. Her kan du læse mere om julehjælp og om vores arbejde for sårbare familier i Danmark.

Spørgsmål og svar